Τι να φάει, τι να κρατήσει, και τι να πετάξει.
Υπάρχουν βασικά δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο: εκείνοι που σθεναρά τηρούν τις ημερομηνίες λήξης, και εκείνοι που δεν το κάνουν. Τα κυλικεία του πρώην συνήθως μοιάζουν περισσότερο με ένα παντοπωλείο-τακτοποιημένο και τακτοποιημένο. Αυτά τα τελευταία, όμως, είναι γεμάτα με πράγματα που θα μπορούσαν να εκτίθενται σε ένα μουσείο, το οποίο έχει συσσωρευτεί από αμνημονεύτων χρόνων.
Αποφασίζοντας ποιος έχει δίκιο και ποιος είναι λάθος εξαρτάται από το είδος του ατόμου που είστε, αλλά είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι υπάρχει μια επιστημονική απάντηση στην καυτή ερώτηση: Είναι εντάξει αυτό να τρώτε;
Όλα τα τρόφιμα μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις μεγάλες ομάδες: φθαρτά, ημι-αναλώσιμα και μη αλλοιώσιμα. Η πρώτη κατηγορία έχει περιορισμένη διάρκεια αποθήκευσης και πρέπει να αποθηκεύεται σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Τρόφιμα όπως το κρέας, το γάλα, τα λαχανικά και ορισμένα τυριά εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Τα ημι-αλλοιώσιμα, αφού ανοίξουν, μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής από έξι μήνες έως ένα χρόνο, εάν τα χειριστούν σωστά. Αυτά περιλαμβάνουν τους κόκκους, τα αλεύρια και τους ξηρούς καρπούς. Τέλος, τα μη φθαρτά τρόφιμα είναι αυτά που δεν αλλοιώνουν. Πάντα. Αυτό θα μπορούσε να είναι κονσερβοποιημένα τρόφιμα, ζάχαρη, αλάτι, μέλι ή αποξηραμένα φασόλια.
Γνωρίζοντας πότε να απαλλαγούμε από φθαρτά τρόφιμα είναι αρκετά εύκολο - φαίνονται άσχημα, μυρίζουν χειρότερα και συνήθως έχουν μύκητες, μούχλα ή άλλους τύπους μικροοργανισμών που αναπτύσσονται σε όλο τους. Με τα μη φθαρτά, είναι εξίσου εύκολο - απλά δεν χαλάσουν. Μπορείτε βασικά να τα έχετε για πάντα και θα είναι πάντα καλό να πάνε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΗΠΑ
Αλλά τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα με ημι-αναλώσιμα. Εξαρτάται πραγματικά από το προϊόν. "Τα περισσότερα τρόφιμα που βρίσκονται σε ένα ντουλάπι έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να μην υποστηρίζουν πολύ μικροβιακή ανάπτυξη", λέει ο Renee Boyer, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Virginia Tech. "Είναι δύσκολο".
Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι που συμμορφώνονται με τις ημερομηνίες λήξης γαρνιάζουν τα χείλη τους και τιμωρούν ξεκάθαρα τα κεφάλια τους σε εκείνους που αρνούνται να το κάνουν. Αλλά σύμφωνα με τον Boyer, δεν είναι τόσο εύκολο, επειδή οι ημερομηνίες λήξης δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια .
Όλα τα τρόφιμα που αγοράζετε στο παντοπωλείο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια ζωής του, έχουν ημερομηνία έναρξης. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό θα τους εμποδίσει να τρώνε κάτι που είναι κακό γι 'αυτούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ημερομηνίες λήξης είναι μόνο εκεί για να εξασφαλιστεί η ποιότητα ενός προϊόντος - η γεύση και η υφή του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΗΠΑ
"[Οι κατασκευαστές] επιλέγουν να βάλουν μια ημερομηνία εκεί για να δώσουν στους ανθρώπους μια ένδειξη για το πόσο καιρό αυτή η εταιρεία είναι πρόθυμη να επιβεβαιώσει ότι το προϊόν θα είναι καλής ποιότητας. Δεν πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας ", λέει ο Boyer.
Οι κατασκευαστές επιλέγουν αυτές τις ημερομηνίες και η διαδικασία δεν ρυθμίζεται από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι ο τύπος του μωρού. Εκεί, η ημερομηνία λήξης είναι, στην πραγματικότητα, ένας δείκτης της ασφάλειας του προϊόντος και απαιτείται από τον νόμο να εμφανίζεται με σαφήνεια στη συσκευασία.
Από την άποψη της ασφάλειας, είστε καλοί να χρησιμοποιήσετε ό, τι υπάρχει στο ντουλάπι σας, εφόσον δεν υπάρχουν παράσιτα σε αυτό. Αυτός ο 5χρονος κονσέρβας τόνου; Σίγουρος. Αυτό το πακέτο ρυζιού basmati που αγοράσατε πριν από δύο χρόνια, όταν θέλετε να ανακατέψετε τα πράγματα λίγο; Καν 'το. Αυτό το αλεύρι αμυγδάλου η πρώην φίλη σας αγόρασε νωρίτερα αυτό το έτος όταν μαθαίνει να κάνει μακαρόνια; Κανένα πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει κάτι που είναι φυσιολογικά λανθασμένο με το φαγητό από την αρχή, δεν θα αρρωστήσετε από το να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα πράγματα πολύ καιρό αφού τα αγοράσατε, σύμφωνα με τον Boyer.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΗΠΑ
Το πραγματικό ερώτημα εδώ είναι: Θα γευτεί καλά; Αυτό είναι ένα ολόκληρο άλλο κουτί σκουληκιών. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο χρόνο θα είναι καλό το φαγητό σας, το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα - Lincoln έχει μια πλήρη λίστα που θα σας πει τη διάρκεια ζωής του φαγητού σας σε θερμοκρασία δωματίου, στο ψυγείο και στην κατάψυξη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για να βεβαιωθείτε ότι δεν εξυπηρετείτε τους καλεσμένους σας .
Ανεξάρτητα από τις ημερομηνίες ασφάλειας και λήξης, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να δώσετε στο φαγητό σας τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής. Κατ 'αρχάς, επιλέξτε την τοποθεσία του ντουλαπιού σας με σύνεση και βεβαιωθείτε ότι είναι δροσερό και στεγνό. Boyer λέει μια σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 50 και 70 βαθμών Fahrenheit είναι ιδανικό για τη διατήρηση των τροφίμων στο καλύτερό του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο έλεγχος της έκθεσης του φαγητού σας στο περιβάλλον είναι επίσης καθοριστικό για τη μείωση της οξείδωσης και, συνεπώς, για την εξουδετέρωση. Τα προϊόντα στην αρχική τους συσκευασία είναι καλά όπως είναι, αλλά μόλις τα ανοίξετε, είναι έξυπνο να μεταφέρετε οποιοδήποτε αχρησιμοποίητο μέρος σε ένα καθαρό, σφραγισμένο δοχείο, λέει ο Boyer. Τα αεροστεγή δοχεία είναι μια καλή επένδυση και αφιερώνοντας το χρόνο για να επισημάνετε το φαγητό σας με το όνομά του και η ημερομηνία που ανοίξατε θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε πόσο καιρό θα παραμείνει καλός για.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου