Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Social media εικονικές "φιλίες" και πραγματικότητα! Μια άποψη!


Instagram Facebook Twitter Tik-Tok και άλλων έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας κάθε μέρα!
Ακολουθούμε και μας ακολουθούν εκατοντάδες ή ορισμένοι έχουν και χιλιάδες άτομα!
Ας δούμε τι λένε γι αυτό..👀

10 κατηγορίες που πρέπει να σκεφτείς γιατί ακολουθείς!



Πλέον το instagram-Facebook-Twitter κλπ έχουν γίνει βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Φωτογραφίες, ιστορίες, like, follow και unfollow, μηνύματα και χίλια δυο πράγματα μας απασχολούν. Ξαφνικά γίναμε όλοι φωτογράφοι και έχουμε απώτερο σκοπό να εντυπωσιάσουμε με τις φωτογραφίες μας και γενικότερα με το περιεχόμενο που θέλουμε να προβάλλουμε, είτε αυτό είναι ένα προϊόν είτε ο ίδιος μας ο εαυτός.

Στην αρχή δεν ξέραμε τι μας γινόταν με τη συγκεκριμένη εφαρμογή και ακολουθούσαμε μόνο άτομα που γνωρίζαμε. Κι όταν ήρθαν οι ιστορίες, όλοι τρέξαμε να ανεβάσουμε τι κάναμε στη μέρα μας, αν και η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είχε την πρωτιά στην ιδέα (προηγήθηκε το snapchat). Μέχρι που φτάσαμε σε μια εποχή που ακολουθούμε άτομα που δεν ξέρουμε και που υπάρχουν άνθρωποι που μας λένε ότι δεν έχουν instagram και τους κοιτάζουμε λες κι είναι εξωγήινοι.

Εντάξει, ευτυχώς το instagram προνόησε και δημιούργησε τα hide κι έτσι γλιτώνουμε από την αρχική μας δημοσιεύσεις και ιστορίες που δε θέλουμε να δούμε. Αλήθεια όμως, γιατί να τους έχουμε στο hide και να μην κάνουμε ένα unfollow να πάνε στο καλό; Είτε από ευγένεια επειδή είναι κάποιος γνωστός μας και φοβόμαστε μην παρεξηγηθεί, είτε επειδή είμαστε αυτοί που ασχολούμαστε και δε θέλουμε να μας κάνουν και εμάς unfollow (εάν μας ακολουθούν), είτε γιατί έχουμε τόσους ακόλουθους πλέον που βαριόμαστε να ασχοληθούμε. Ποιοι όμως είναι οι πρώτοι στην λίστα με τα unfollow που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας;

1. Πρώην και παλιοί φίλοι. Εκτός αν σκέφτεσαι επανασυνδέσεις. Αν όχι, γιατί να βλέπεις κάθε μέρα τι κάνουν εφόσον δεν έχετε πια καμία σχέση; Και το ότι το unfollow είναι ανώριμη συμπεριφορά, άραγε γιατί το λένε τελικά; Δηλαδή δεν έχω το δικαίωμα απλώς να μη θέλω να βλέπω τι κάνεις γιατί μπορεί να είναι ψυχοφθόρο για μένα και πρέπει να θεωρούμαι ανώριμος για αυτό; Άνθρωποι που τα ποστ τους σου δημιουργούν έντονες συναισθηματικές αναταραχές είναι καλύτερο να μην υπάρχουν στη ζωή σου -ή έστω στο instagram σου.

2. Όσους κάνουν giveaway. Εκτός αν είσαι εσύ ή οι φίλοι σου. Αλήθεια τώρα, πήραν το follow σου επειδή ήλπιζες να κερδίσεις εκείνα τα καλλυντικά, και τελικά κατέληξες να τους βλέπεις να ποζάρουν στην αρχική σου καλοντυμένους στα πιο κλασσάτα μέρη της πόλης. Τα καλλυντικά πουθενά εννοείται…

3. Εκείνους με τα κακά memes που μόνο αστεία δεν είναι και τις απόψεις που διαφωνείς καθέτως. Κάποια από αυτά επαναλαμβάνονται κιόλας -ίσως είναι και προσβλητικά- και με το ζόρι κρατιέσαι να μη στείλεις ένα μηνυματάκι και να τους απαντήσεις κατάλληλα. Να μην απαντήσεις, απλώς πάτα unfollow.

4. Tα ζευγαράκια με κοινό λογαριασμό. Το πιθανότερο είναι να βλέπεις κοινές φωτογραφίες με περιγραφές τύπου «σε αγαπάω ζωή μου», «για πάντα μαζί», στιγμές από κάποιο ταξίδι και όλα τα ρομαντικά πράγματα που προφανώς δεν μπορούν να κρατήσουν μόνο για τον εαυτό τους. Να σας ακολουθήσω στους ξεχωριστούς λογαριασμούς σας βρε παιδιά. Βασικά έχετε;

5. Εσάς που ανεβάζετε ότι συνεχώς πάτε γυμναστήριο, που μας δείχνετε τη διατροφή σας αναλυτικότατα κάθε μέρα, ίσως να σας δικαιολογούσα αν ήσασταν διατροφολόγοι ή γυμναστές. Πιστεύετε ότι ενδιαφέρει το κοινό σας ή είναι ένας τρόπος να σας επαινέσουμε που πάτε γυμναστήριο και να σας θαυμάσουμε; Όχι, κουράζετε.

6. Εκείνοι με τις απεριόριστες ιστορίες και ποστ κάθε μέρα. Ακολουθώ κι άλλα άτομα, θέλω να βλέπω κι άλλα άτομα στην αρχική μου, όχι μόνο τη φάτσα σου. Εντάξει, είδαμε το meme σου, είδαμε το τραγούδι που ανέβασες κι εμείς κι εκείνος για τον οποίον το ανεβάζεις. Είδαμε τη φάτσα σου, τις φίλες σου, τι έκανες στις 2 το μεσημέρι, στις 5 το απόγευμα και στις 12 το βράδυ. Μάθαμε πού μένεις, τους πρώην σου, τα μέρη που συχνάζεις, ε μόνο την τουαλέτα σου δεν έχουμε δει. Ή μήπως μας την έδειξες κι αυτή;

7. Εσάς που απαντάτε όλη την ώρα σε κάποια ιστορία και μας πρήζετε, να το πω ευγενικά. Γυπαετοί όλοι του κόσμου ενωθείτε κι ακούστε. Το ότι σας ακολουθήσαμε δε σημαίνει ότι σας γουστάρουμε κιόλας. Αν γουστάραμε, θα το ξέρατε. Στο επόμενο μήνυμα ξέρετε τι ακολουθεί. Άντε bye.

8. Εκείνοι που το περιεχόμενο του προφίλ τους δεν είναι αισθητικά όμορφο. Φωτογραφίες από κινητό πολύ κακής ποιότητας, σέλφι και ένα προφίλ άχαρο. Θέλω να ανοίγω την αρχική μου και να βλέπω εικόνες που ταιριάζουν με την αισθητική μου. Πειράζει;

9. Όλους εσάς που δε με ακολουθείτε πίσω, εκτός αν μου προσφέρετε κάτι από το προφίλ σας (επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα). Αν δε με έχετε, γιατί να σας έχω;

10. Παλιούς συμμαθητές και συμφοιτητές που τους έκανες follow από ευγένεια. Αλήθεια τώρα ανήκουν στο παρελθόν, δε νομίζω να ξαναμιλήσετε, άσε που δε βλέπουν καν τις ιστορίες σου και σε έχουν στο mute -κι αυτοί το ίδιο σκέφτονται καταβάθος. Ευκαιρία να το κάνεις πρώτος.

Όπως και να έχει, αν πιάσεις τον εαυτό σου να γκρινιάζει βλέποντας ένα συγκεκριμένο λογαριασμό, μάλλον ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.


Εγώ σας τα είπα και νίπτω τας χείρας μου 
Πολύ προσεκτικά!




Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Πώς η γενιά Z μπορεί να διευκολύνει την απομόνωση με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να χρησιμοποιήσεις τις τεχνολογικές σου γνώσεις για να βοηθήσεις τις μεγαλύτερες γενιές.

Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:
-Γιατί η τεχνολογία είναι σύμμαχος.
-Πώς μπορεί να γενιά Ζ να βοηθήσει.

Όλοι έχουμε επηρεαστεί, αλλά ιδιαίτερα η γενιά Z. Τα σχολεία τους έχουν κλείσει, οι ζωές τους έχουν αλλάξει δραματικά. Τα Πανεπιστήμια έχουν κλείσει και όλοι οι φοιτητές είναι σπίτι.

Έχουν κλείσει καταστήματα, οι αεροπορικές ακυρώνουν τις πτήσεις, συνέδρια έχουν ακυρωθεί, τα εστιατόρια έχουν κλείσει. Η κοινωνία σταματά να λειτουργεί για μερικές εβδομάδες.

Καθώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις ριζικές αλλαγές, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τώρα δεν είναι η ώρα για πάρτι ή κοινωνικοποίηση. Ενώ αυτό μοιάζει προφανές, πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν τον ιό στα σοβαρά και αυτή η συμπεριφορά δεν βοηθά την κοινωνία εν γένει, δεν βοηθά στον περιορισμό του ιού. Γι’ αυτό πρέπει να υποδείξουμε τη σωστή συμπεριφορά μέσω της δικής μας στάσης.

Ο στόχος είναι να περιοριστεί η μετάδοση, όχι να εξαλειφθεί: χάσαμε αυτήν την ευκαιρία. Αλλά μπορούμε να την επιβραδύνουμε, αν δείξουμε καλή συμπεριφορά και απομονωθούμε. Μπορούμε επίσης να γράψουμε αυτά που κάνουμε όσο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, να στείλουμε μηνύματα, να τραβήξουμε φωτογραφίες της απομόνωσής μας και να τις μοιραστούμε στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.

Μπορεί κι εσύ να κολλήσεις τον ιό, για την ακρίβεια μπορεί να τον κολλήσουμε όλοι, αλλά ελπίζουμε διαδοχικά, με χαμηλότερο ρυθμό, ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να μας βοηθήσει. Πρέπει να τον περιορίσουμε.

Η γενιά Z ειδικά μπορεί να επιδείξει τη σωστή συμπεριφορά απομόνωσης για τους γονείς και τους παππούδες. Μερικοί από αυτούς που παραβιάζουν τις οδηγίες είναι άνω των 60 ετών, που απλά δεν καταλαβαίνουν ή απλά έχουν την λάθος πληροφόρηση. Επίσης, δεν γνωρίζουν πώς να ψυχαγωγηθούν γιατί δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Οι έφηβοι και όσοι διανύουν την δεκαετία των 20 έχουν την ευκαιρία σήμερα τώρα να γίνουν οι ηγέτες, να κάνουν τη διαφορά υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των σχολείων, των πανεπιστημίων, των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι να αποφύγουμε τις κοινωνικές επαφές. Μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο εφαρμόζοντας την απομόνωση και κάνοντας πράγματα μόνο online. Μπορούν να αποτελέσουν το πρότυπο για τους ενήλικες που δεν συμπεριφέρονται λογικά. 

Τα μέλη της γενιάς Z είναι ειδικοί στη χρήση των κινητών, του διαδικτύου, των social media. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να χρησιμοποιήσουν αυτές τις γνώσεις για να βοηθήσουν τις μεγαλύτερες γενιές. Μπορούν να επικοινωνούν online, να στέλνουν post στο Instagram, να κάνουν video στο TikTok videos, να χρησιμοποιούν τα Google Docs, να αναζητούν οτιδήποτε χρειάζονται στο Google και να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή από κοντά. 

Αν ανήκεις στην γενιά Z, μπορείς να προτείνεις να δείτε όλοι ταινίες και να μοιραστείτε τις σκέψεις και τις ιδέες σας μέσω τηλεφώνου ή υπολογιστή. Μία άλλη πρόταση θα μπορούσε να είναι να οργανώσετε όλες τις φωτογραφίες σας, να αναζητήσετε συνταγές online, να κάνετε μαθήματα online.

Άλλες προτάσεις: δείτε video στο YouTube, μάθετε κάτι στο YouTube, στο Coursera, στο EdEx. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ένα βιβλίο, ηλεκτρονικά ή παραδοσιακά. Μπορείτε επίσης να πάτε στο LinkedIn και να χρησιμοποιήσετε την καινούρια πλατφόρμα LinkedIn Learning, όπου μπορείτε να αποκτήσετε business skills, να κάνετε μαθήματα δημιουργικότητας ή να βελτιώσετε τις τεχνολογικές σας δεξιότητες. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να κάνετε πράγματα που πάντα θέλατε, αλλά δεν είχατε ποτέ το χρόνο-υπάρχουν αμέτρητες ιδέες. Για την ακρίβεια, η γενιά Z ξέρει τα πάντα για το διαδίκτυο. 

Βασιζόμαστε στη γενιά Z να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση. Είναι απίστευτο πως όλες αυτές τις τεχνολογικές ικανότητες μπορούν να μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε!
πηγή

Φτωχοποίηση και κάποιες διαπιστώσεις...

Οκ... Και να το ήθελες να πεις κανά δυό καλές κουβέντες δεν σου βγαίνουν ρε αδερφέ... Από την δεύτερη τετραετία και μετά το πράγμα χάλασε! Α...