Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η φύση Έφτιαξε Αυτό το Φυσικό Αντιβιοτικό για τους Ανθρώπους! Είναι το πιο Δυνατό Αντιοξειδωτικό και Καθαρίζει τις Αρτηρίες από την Κακή Χοληστερόλη



2016-08-31_141429.png

Ο βασιλικός αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα από τα κυριότερα συστατικά των φυτικών φαρμάκων.
 Το βότανο αυτό είναι γεμάτο σε τονωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Μάλιστα σε πολλά μέρη του κόσμου δικαίως το αποκαλούν “ιερό” βότανο.

Υπάρχουν πάνω από 60 κατηγορίες βασιλικού οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε 3 ομάδες (γλυκός, μοβ και θαμνώδης). Ο βασιλικός ευδοκιμεί σε ζεστά, τροπικά κλίματα.

Σημείωση: Αυτό το απίστευτα ευεργετικό φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί και σε εσωτερικούς χώρους. Το μόνο που έχετε να κάνετε προκειμένου να το καλλιεργήσετε, είναι να αφαιρείτε τα άνθη όταν αυτά εμφανίζονται. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό σας θα παραμείνει ακμαίο και θα βγάλει καινούρια φύλλα.


2016-08-31_141429.png

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους αυτό το φυτό θεωρείται ένα από τα πιο υγιή βότανα στη γη. Εκτός από τη μοναδική, έντονη γεύση που δίνει στα φαγητά, ο βασιλικός περιέχει επίσης ένα μεγάλο αριθμό θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Κ, που είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος.

Σημείωση: Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως μόνο 2 κουταλιές βασιλικού παρέχουν το 29% της συνιστώμενης ημερήσιας λήψης της βιταμίνης Κ. Ο βασιλικός είναι επίσης πλούσιος σε βιταμίνη Α, η οποία περιέχει β’ καροτίνη – ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο προστατεύει τη δομή των κυττάρων, όπως επίσης και τα αιμοσφαίρια! Με άλλα λόγια, απαγορεύει την οξείδωση της χοληστερόλης στο αίμα, πράγμα που σημαίνει ότι αποτρέπει την αρτηριοσκλήρυνση, τα καρδιακά επεισόδια και το εγκεφαλικό.

Εκτός από τις βιταμίνες Κ και Α, ο βασιλικός περιέχει ομοίως γενναιόδωρες ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, μαγγανίου, μαγνησίου, βιταμίνης C και ποτάσσας, όπως επίσης και φλαβονοειδή τα οποία προστατεύουν το DNA. Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν τα οφέλη του για την υγεία, ο βασιλικός είναι δικαίως ένα από τα πιο ισχυρά και φυσικά αντιβιοτικά φάρμακα.

Bασιλικός – Οφέλη για την Υγεία:

Μια αποθήκη αντιοξειδωτικών – πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι ο βασιλικός προστατεύει αποτελεσματικά από τις τοξικές χημικές παρενέργειες και τις καρκινογενέσεις.

Ένα φυσικό αντιβιοτικό – νέες έρευνες έχουν δείξει ότι ο βασιλικός είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης. Ο συνδυασμός βασιλικού με λίγο σκόρδο θα σας δώσει την ισχυρότερη αντιβίωση που μπορεί να λάβει κανείς από τα φυτικά φάρμακα.

Καθαρίζει το αίμα – ο βασιλικός είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για την αρτηριακή υγεία καθώς καθαρίζει τις αρτηρίες από την κακή χοληστερόλη.

Άλλα οφέλη για την υγεία – ο βασιλικός είναι επίσης ωφέλιμος για τη θεραπεία και την πρόληψη άλλων προβλημάτων υγείας όπως ο πονοκέφαλος, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, ο βήχας, τα παράσιτα, παθήσεις των νεφρών κ.ά.

Τώρα που ανακαλύψατε κι εσείς τις ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού, θυμηθείτε: Η γνώση είναι δύναμη.




διαφορετικό

Θ/K Γ. Αβέρωφ: το σημερινό πλωτό μουσείο που την 1-9-1911 υποδέχθηκαν οι Έλληνες ως θωρακισμένο καταδρομικό

Είναι το μοναδικό κομμάτι ελληνικής επικράτειας στο οποίο η ελληνική σημαία κυματίζει ασταμάτητα επί 105 χρόνια. Το πλοίο παρελήφθη στην Ιταλία τον Μάιο του 1911 και κατέπλευσε στο Φάληρο την 1η Σεπτεμβρίου 1911. Τον Οκτώβριο του 1944 στην Ακρόπολη υψώθηκε και πάλι η ελληνική σημαία. Η γαλανόλευκη που κυμάτισε στην απελευθερωμένη Αθήνα ήταν η σημαία του «Αβέρωφ».
Μικρή αφήγηση της ιστορίας του θωρηκτού (θωρακισμένου καταδρομικού) «Γεώργιος Αβέρωφ» από τον πλοίαρχο του ΠΝ Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο στο ντοκιμαντέρ της inpoint productions. Η θριαμβευτική του πορεία στους Βαλκανικούς πολέμους υπό τον Παύλο Κουντουριώτη. Πώς το ονόμαζαν οι Τούρκοι. Η δράση του στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο εντός και εκτός Ελλάδας. Η εκκλησία του (αφιερωμένη στον Αγ. Νικόλαο). Πώς γινόταν ο ανεφοδιασμός του με κάρβουνο, πώς σηκωνόταν η άγκυρα χειροκίνητα σε περίπτωση βλάβης του μηχανισμού. Η σημερινή του συντήρηση και η μουσειακή του αξία.

Φως στην πανούκλα της εποχής του Ιουστινιανού

Υπολογίζεται ότι έστειλε στον θάνατο περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους
Φως στην πανούκλα της εποχής του Ιουστινιανού
Νέα στοιχεία για την πανώλη που χτύπησε την Ευρώπη την εποχή την εποχή του Ιουστινιανού εντόπισαν οι επιστήμονες
 
Οι επιστήμονες για πρώτη φορά έχουν πλέον μια ολοκληρωμένη γενετική εικόνα για το βακτήριο που προκάλεσε την θανατηφόρα πανώλη (πανούκλα) την εποχή του Ιουστινιανού και η οποία υπολογίζεται ότι έστειλε στον θάνατο περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους (το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού), όχι μόνο στο Βυζάντιο και στη Μεσόγειο, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές της  Ευρώπης.

Το δόντι
Η νέα μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση του δοντιού ενός θύματος της πανούκλας στη Γερμανία - παραμένει άγνωστο πώς έφθασε έως εκεί ο παθογόνος μικροοργανισμός. Το γενετικό δείγμα ελήφθη από τον σκελετό ενός ατόμου που είχε θαφτεί στην πόλη Αλτερνέντινγκ κοντά στο Μόναχο και είχε πεθάνει από τη νόσο γύρω στο 570 μ.Χ.
Η πανώλη του Ιουστινιανού υπήρξε η πρώτη πανδημία της εν λόγω λοιμώδους νόσου στον κόσμο. Εκδηλώθηκε σε διαδοχικά κύματα μεταξύ του 6ου και του 8ου αιώνα μ.Χ., εξασθενώντας την αυτοκρατορία του Βυζαντίου. Προκλήθηκε από το ίδιο είδος βακτηρίου (Yersinia pestis) που προκάλεσε την κατοπινή ολέθρια πανδημία στην μεσαιωνική Ευρώπη του 14ου αιώνα, γνωστή και ως «Μαύρος Θάνατος».
Οι ερευνητές (μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα Μαρία Σπύρου), με επικεφαλής τον Γιοχάνες Κράουζετου γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Επιστήμη της Ανθρώπινης Ιστορίας στην Ιένα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Molecular Biology and Evolution», βρήκαν ότι τρία γονίδια του εν λόγω βακτηρίου, που έφεραν μοναδικές μεταλλάξεις, ήσαν πιθανώς τα κατ' εξοχήν «ένοχα» για την θεαματική εξάπλωση της πανώλης. Η πανούκλα «συνοδεύει» την ανθρωπότητα εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια και οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά τυχόν αναζωπύρωσή της.

Φτωχοποίηση και κάποιες διαπιστώσεις...

Οκ... Και να το ήθελες να πεις κανά δυό καλές κουβέντες δεν σου βγαίνουν ρε αδερφέ... Από την δεύτερη τετραετία και μετά το πράγμα χάλασε! Α...